Suplimente naturiste, suplimente alimentare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Stresul – Tratament cu Adaptor

 

Ce este stresul?

 

            Stresul ia o amploare din ce in ce mai mare peste tot in lume, iar statisticile arata rezultate ingrijoratoare: sase din zece angajati experimenteaza o crestere a stresului la locul de munca, unul din trei adulti se simte stresat in fiecare zi, iar tinerii sufera din cauza stresului mai mult decat generatiile precedente.

            Stresul a devenit un fenomen curent in viata omului contemporan. Astazi, intreaga societate sufera schimbari esentiale in cele mai diverse domenii, toate aceste transformari fiind insotite de un stres pe care individul il suporta la nivel psihic, fizic dar si spiritual.

            Studiile arata o inregistrare a tendintei de reconfigurare a comportamentului uman, ca urmare a dorintei de “supravietuire’ in conditii de suprasolicitare fizica si psihica. Din acest motiv, se cuvine ca tehnicile antistres sa fie adaptate la noi standarde de performanta. O solicitare psihica moderata poate induce competente in adaptarea la noi situatii si, totodata, poate deveni factor motivational.

 

Factori de stres

 

 Efectele stresului se pot manifesta la nivel psihic prin incordare, teama, nervozitate sau la nivel fizic prin cresterea secretiei de adrenalina, intensificarea batailor inimii ori transpiratie.

Factorii stresori nu produc direct nicio boala, insa sunt responsabili pentru agravarea anumitor afectiuni cardiovasculare, alergii, astm, migrene, depresii, eczeme, psoriazis, sindrom de oboseala cronica, sindromul colonului iritabil si a altor probleme digestive.

  • boala fizica sau psihica,
  • abuz fizic, emotional sau sexual,
  • situatie financiara precara,
  • probleme la locul de munca: supraincarcarea muncii, conditii proaste de lucru, lipsa de resurse, probleme de comunicare cu colegii, cu sefii, responsabilitate prea mare, schimbari organizationale, schimbarea locului de munca,
  • familia – probleme de comunicare in familie, divortul, decesul unui membru al familiei, conflicte cu fratii, violenta in familie, alcoolismul,
  • prietenii – conflicte cu prietenii, lipsa prietenilor, lipsa suportului social,
  • dezastre naturale (cutremure, inundatii) sau atacuri teroriste, razboaie civile,
  • propria persoana – lipsa de incredere, nemultumire fata de aspectul fizic, deciziile luate de-a lungul vietii etc.

 

Vulnerabilitatea la stres

 

Vulnerabilitatea la stres este un ansamblu de factori biologici, psihologici si sociali care pot favoriza instalarea stresului cronic, cu efecte negative pentru sanatate. Prof. Dr. Ioan-Bradu Iamandescu a identificat, printre alti factori psihologici care pot determina vulnerabilitatea la stres, urmatoarele trasaturi („Psihocardiologie”, Iamandescu & Sinescu, 2015):

  • Introversia
  • Neuroticismul (o trasatura de personalitate caracterizata de anxietate, teama, dispozitie variabila, etc.)
  • Rigiditatea psihica
  • Toleranta la frustrare (neconcordanta dintre nivelul de aspiratie si posibilitatile individului)
  • Ostilitatea, agresivitatea, interiorizarea furiei
  • Dispozitia iritabila
  • Epuizarea

Chiar daca unele persoane sunt mai vulnerabile la stres decat altele, exista strategii de adaptare pe termen lung care le pot ajuta sa reactioneze adecvat la factorii stresori.

 

Simptome stres – cum reactionam la stres

 

Stresul psihic prelungit poate produce intr-o persoana atat schimbari comportamentale si cognitive, cat si reactii emotionale fiziologice, iar intensitatea si frecventa acestora variaza in functie de persoana. Lista de mai jos nu este exhaustiva, insa ofera o imagine sugestiva asupra celor mai frecvente simptome si atrage atentia asupra importantei de a le identifica inainte ca stresul cronic sa afecteze grav organismul.

 

Simptome comportamentale

  • Pofta de mancare mai mare sau mai mica decat de obicei
  • Nevoie de somn mai mare sau mai mica decat de obicei
  • Izolare fata de cei din jur
  • Amanarea sarcinilor sau neglijarea responsabilitatilor
  • Refugiul in alcool, tigari sau droguri pentru relaxare
  • Capatarea unor ticuri nervoase

Simptome emotionale

  • Anxietate, depresie
  • Iritabilitate sau furie
  • Senzatie ca esti coplesit
  • Senzatie ca esti izolat

Simptome cognitive

  • Tulburari de memorie
  • Putere scazuta de concentrare
  • Viziune negativa asupra vietii
  • Ganduri anxioase
  • Ingrijorare permanenta

Simptome fiziologice

  • Dureri de cap, dureri de piept
  • Palpitatii
  • Raceli frecvente
  • Diaree sau constipatie
  • Greata, ameteli
  • Pierderea apetitului sexual

 

Cum combatem stresul si managementul stresului?

            Alimente daunatoare: trebuie evitate pe cat posibil alimentele grase si sarate, aditivii alimentari, dulciurile, alcoolul si produsele cu concentratie crescuta de cofeina.

            Sportul este un aliat puternic in lupta contra stresului, deoarece prin practicarea exercitiilor fizice organismul elibereaza endorfina. Aceasta substanta atenueaza durerile, inducand in acelasi timp o stare generala de bine. Totodata, activitatea fizica intareste intregul sistemul imunitar si confera un tonus pozitiv.

            Aromaterapia este o metoda holistica de tratament care stimuleaza capacitatea organismului de a se echilibra si vindeca. Utilizarea uleiurilor esentiale ajuta la reducerea starii de anxietate si de neliniste. In acest scop pot fi folosite arome si esente de bergamota, eucalipt, lavanda, lamaie, menta, rozmarin sau ylang-ylang. Foloseste-le atat pentru masajul de relaxare, cat si in baie sau inhalatii.

            Consilierea psihologica – foarte eficienta. Daca efectele stresului devin foarte puternice si afecteaza profund pacientul, consilierea psihologica si psihoterapia sunt esentiale. Se permite, astfel, explorarea cauzelor profunde care au generat stresul si descoperirea activitatilor si obiceiurilor care mentin un nivel ridicat de stres.

            Terapeutul, in urma analizei, poate dezvolta tehnici eficiente de reducere a stresului si modele comportamentale noi. Capacitea de a obtine un echilibru interior este, in mare masura, cheia succesului individual. Ceea ce omul contemporan cauta avid, chiar la modul inconstient, este un echilibru interior pentru a face fata presiunilor cotidiene.

 

ADAPTOR

            Adaptor este un supliment alimentar din ingrediente naturaleprodus în România.        

            Combinație și formulă de ingrediente care contribuie la menținerea sănătății emoțional-afective și la echilibrarea aparatelor și sistemelor: neurologic, psihoemotional, imunitar, limfatic, cardiovascular, hematologic, conjunctiv, homeostazic, endocrin. Regleaza somnul si poate inlatura insomnia.

            Un flacon de 30 ml contine extracte asociate optimizate de trei frati patati, lavanda, brusture in solutie hidroglicerica. (570 picaturi).

            Mod de utilizare:

Uz intern: cate 6 -12 picaturi de 3 – 9 ori/zi

Uz extern: aplicatii locale prin atingere sau badijonare.

Se poate utiliza de copii si adulti.

Acest produs nu este un medicament si nu inlocuieste medicamentele alopate.

 

NEUROAFECT FORTE 11 – 60 comp

Neuroafect este un supliment alimentar din ingrediente naturale, produs în România.

Este creat printr-o combinație de ingrediente care contribuie la menținerea sănătății sistemului nervos.

Indeparteaza neurastenia, anxietatea (teama, frica, panica), depresia, stresul. Creste capacitatea de concentrare, memorie si invatare. Regleaza somnul si inlatura insomnia. 

 

Neuroafect – Compoziție naturală pentru un comprimat de 300 mg:

Ingrediente/ cpr: agenți de încărcare: lactoză, celuloză microcristalină, carboximetilceluloză de sodiu reticulata; extract apos 4:1 (maltodextrina10%) din părți aeriene de Lavandă (Lavandula angustifolia) – 37mg; extract apos 10:1 (maltodextrina 5%) din rădăcina de Brusture (Arctium lappa) – 33mg; vitamina C /acid L-ascorbic – 30mg; agenți antiaglomeranti: stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Mod de utilizare:

Adulți și copii de peste 14 ani câte 1 comp de 2 ori/ zi în cazul în care semnele și simptomele sunt ocazionale și de mică intensitate. În situații cu simptome intense, în probleme grave de sănătate și la recomandarea specialiștilor în sănătate se pot utiliza până la 6 comp. pe zi. Utilizați 1 comp. de 3-4 ori pe zi în primele 6-12 săptămâni de tratament complementar.

1 comprimat asigura 30mg vitamina C (37,5% din VNR*), iar 2 comprimate asigură 60mg vitamina C (75% din VNR*)
*VNR= Valoare Nutritionala de Referință cf. Regulamentului 1169/2011. A se consumă, de preferinţă, în 60 de zile de la desigilarea flaconului.

 

Contactează-ne:

Pentru a primi recomandări de tratament complementar Homeogenezis din partea echipei, vă rugăm să ne scrieți prin intermediul paginii de contact, sau la adresa de email: homeogenezis@gmail.com

Recomandările nu înlocuiesc consultațiile, diagnosticările, medicațiile și tratamentele medicale alopate. Recomandările se trimit doar în scris prin email la adresa pe care o transmiteți în solicitare.

Recomandările și sfaturile din cadrul acestui site sunt orientative, prin urmare recomandăm părerea unui farmacist sau medic specialist.

Acest produs este un supliment alimentar complementar medicamentelor alopate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA ImageChange Image

Aritmiile cardiace

Aritmiile cardiace (tulburarile de ritm) reprezintă modificari ale ritmului cardiac fie sub aspectul frecvenței, fie al regularității, fie sub ambele forme. Un ritm cardiac accelerat,

Read More »

Angina pectorala

Angina este o durere in piept determinata de reducerea fluxului sanguin (si implicit, a aportului de oxigen) catre muschii inimii. Angina nu este ea o

Read More »
Suplimente naturiste, suplimente alimentare