Suplimente naturiste, suplimente alimentare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Chisturi Hepatice

Chisturile hepatice sunt formatiuni (saculeti) umplute cu lichid, care apar la nivelul ficatului. Aceste excrescente sunt benigne, ceea ce inseamna ca nu sunt canceroase. De cele mai multe ori, nu necesita tratament si afecteaza foarte rar functiile hepatice.

In cele mai multe cazuri, chisturile de la ficat nu prezinta simptome si nu necesita tratament. Exista, insa, si situatii in care acestea cresc atat de mult incat pot cauza durere sau disconfort in partea dreapta a abdomenului.

In general, cauza chisturilor hepatice ramane necunoscuta. Acestea pot aparea la nastere, insa totodata se pot dezvolta de-a lungul timpului. Evolutia acestora este lenta.

Chisturile la ficat apar din cauza unei malformatii de cauza necunoscuta la nivelul cailor biliare. Bila este un lichid produs de ficat, care contribuie la digestie si care pleaca din ficat catre vezica biliara prin caile biliare.

Chisturile hepatice sunt cauzate uneori de infectia cu parazitul echinococ, care se regaseste in grajdurile bovinelor si ovinelor. Pacientul se poate infecta prin consumul unor alimente contaminate. Dupa ingestia alimentelor, parazitul poate forma chisturi in diverse parti din organism, dar mai ales in ficat.

Tumorile benigne ale ficatului

Tumorile hepatice benigne sunt frecvente si, de obicei, nu produc simptome (asimptomatice). Acestea sunt descoperite in timpul testelor imagistice de diagnosticare a altor afectiuni si, desi majoritatea nu au nevoie de tratament, este important ca medicii sa diferentieze aceste tumori de cele maligne.

  • Hemangioame

Hemangioamele sunt cele mai frecvente dintre toate tumorile solide benigne. Aproximativ 1% dintre oameni pot avea una dintre aceste tumori. Hemangioamele reprezinta vase de sange nou formate si anormale. Acestea pot varia ca marime, dar sunt de obicei mai mici de 5 cm (chist ficat 5 cm) si, de obicei, raman la aceeasi dimensiune odata ce au crescut.

  • Adenoamele

Adenoamele sunt tumori care pot afecta o serie de organe si isi au originea in glande. Adenomele hepatice sunt foarte rare si se crede ca apar in urma expunerii la anumiti hormoni. In medie, aceste tumori pot avea intre 8 cm si 15 cm.

  • Chisturi hepatice simple

Chisturile simple apar din cauza unei malformatii a canalelor biliare. In cazuri rare, acestea pot provoca obstructia canalului biliar, infectii secundare sau se pot rupe. In unele cazuri poate fi nevoie de drenaj chirurgical.

 

  • Boala polichistica a ficatului

Boala polichistica la ficat este o afectiune mostenita in care multe chisturi de diferite dimensiuni (chist ficat 20 mm) se dezvolta pe tot ficatul si sunt asociate cu fibroza hepatica congenitala.

  • Chist hepatic seros

Se crede ca 5% dintre oamenii planetei au un chist hepatic seros fara sa realizeze acest lucru.

  • Chist hidatic hepatic

Chistul hidatic reprezinta o boala parazitara determinata de Echinococcus granulosus, un vierme plat si segmentat din clasa cestodelor, masurand intre 1,5 si 6 mm lungime, ce traieste la nivelul intestinului subtire. El este format din scolex si proglote (3) ce contin oua.

Car sunt simptomele chistelor hepatice?

Marea majoritate a chistelor hepatice seroase (simple) nu  dau nici un simptom.

Uneori, persoanele cu chiste hepatice pot sa aiba unele simptome ca:

  • Dureri in partea superioara dreata a abdomenului
  • Senzatia de marire a abdoemnului
  • Balonare abdominala
  • Disconfort abdominal
  • Arsuri stomacale
  • Greata si varsaturi
  • In cazul ruperii unui chist, durerile abdominale pot fi intense, si merg catre umarul drept

Cum se pune diagnosticul de chist hepatic?

Pentru diagnosticul de chist hepatic este suficienta o ecografie abdominala.

Deseori este necesara o mai buna caracterizare a acestor  chiste hepatice si o diferentiere fata de alte formatiuni chistice hepatice (mai ales in cazul in care se pune problema unei punctii hepatice sdau itnerventii chirurgicale pe ficat), iar aceasta caracterizare mai buna o face examenul CT sau RMN.

Tratament chisturi hepatice

De multe ori, tratamentul pentru chisturile la ficat nu este necesar. Daca dimensiunile acestora sunt reduse, medicul va recomanda controale regulate, pentru observarea evolutiei chisturilor. Insa daca dimensiunile chisturilor se modifica, acesta crescand foarte mult, si cauzeaza dureri sau sangerari, medicul va recomanda tratamentul.

 

Una dintre metodele de tratament consta in inserarea unui tub fin prin abdomen, cu ajutorul caruia se va scoate tot lichidul din chist – procedura se numeste drenaj. Este posibil ca rezultatele sa fie unele temporare, iar fluidele sa se acumuleze din nou. In aceasta situatie, eliminarea chirurgicala a intregului chist este singura optiune de tratament eficienta.

Interventia chirurgicala este una minim invaziva si nu necesita mai mult de 2-3 incizii.

Daca se constata ca infectia parazitara este responsabila pentru aparitia chisturilor, medicul va folosi un tratament cu antibiotice pentru eliminarea parazitului.

 

Tratament naturist chisturi hepatice

Tratamentul naturist reprezinta in general, o alternativa viabila pentru noi toti, dar trebuie retinut ca acesta este un tratament complementar celui alopat. Chiar si asa poate avea rezultate formidabile in combinatie cu un stil de viata sanatos. De aceea, va recomandam suplimentele alimentare:

  1. Digestometab Forte 35 – Combinație și formula de ingrediente care contribuie la echilibrarea digestiva, metabolica si enzimatica. Contine:
  • Flori de Galbenele, al caror rol este recunoscut in combaterea ulcerelor, chisturilor, cirozelor si a bolilor aparatului digesti;
  • Rădăcina de Păpădie este bogată în inulină care este de ajutor pentru menținerea unei flore bacteriene sănătoase în tractul digestiv.  Principiile active îi conferă păpădiei puternice proprietăți diuretice.
  1. Digestometab Optim 8 – Acesta reprezintă o combinație și formulă de ingrediente care contribuie la menținerea sănătății aparatului digestiv și a tranzitului intestinal. De asemenea, poate contribui la echilibrarea digestivă, metabolică și enzimatică. Contine:
  • Rădăcini de Păpădie – aceasta poate avea un rol în echilibrarea digestiei și a colonului avand rolul de a ajuta organismul în eliminarea candidozelor digestive precum și a balonării sau a crampelor abdominale, de asemenea, asistă la eliminarea sindromului colonului iritabil.
  • Flori de Galbenele – are proprietăți extraordinare în asistarea organismului cu remedierea problemelor legate de ulcer varicos, gastrită și ulcer gastric sau atonie gastro-intestinală, de asemenea ar putea avea un rol în echilibrarea crampelor abdominale.
  • Lavanda – Această plantă are proprietăți deosebite în echilibrarea stresului și a anxietății, care pot duce la migrene, tulburări ale apetitului sau de digestie, uneori având beneficii în ameliorarea sindromului colonului iritabil.

Sfaturi pentru a preveni chisturile hepatice

Chisturile hepatice congenitale (prezente inca de la nastere) sau mostenite nu pot fi prevenite. In schimb, chisturile parazitare pot fi evitate prin practicarea unei bune igiene si prin prepararea adecvata a alimentelor in anumite parti ale lumii, unde infectiile cu Echinococ sunt frecvente, cum ar fi Africa, Europa, Asia, Orientul Mijlociu si America Centrala si de Sud. In Statele Unite, astfel de masuri de precautie sunt recomandate in special celor care pastreaza animale de companie in interior / exterior. In plus, vanatorii trebuie sa poarte intotdeauna manusi atunci cand intra in contact cu animalele salbatice.

 

Digestometab Forte 35

            Digestometab Forte 35 este un supliment alimentar din ingrediente naturaleprodus în România.

Combinație și formula de ingrediente care contribuie la echilibrarea digestiva, metabolica si enzimatica. Regleaza sistemul digestiv și îndepărtează arsurile gastrice.

Compoziție pentru un comprimat de 300 mg:

Ingrediente/ cpr: agenți de încărcare: lactoză, celuloză microcristalină, carboximetilceluloză de sodiu reticulată; extract hidroetanolic 10:1 (maltodextrină 5%) din rădăcină de Păpădie (Taraxacum officinale) – 37mg; extract hidroetanolic 5:1 (maltodextrină 10%) din flori de Gălbenele (Calendula officinalis) – 33mg; vitamina C /acid L-ascorbic – 30mg; agenți antiaglomeranți: stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

            Mod de utilizare:

Adulți și copii de peste 14 ani câte 1 comp de 2 ori/ zi în cazul în care semnele și simptomele sunt ocazionale și de mică intensitate. În situații cu simptome intense, în probleme grave de sănătate și la recomandarea specialiștilor în sănătate se pot utiliza până la 6 comp. pe zi. Utilizați 1 comp. de 3-4 ori pe zi în primele 6-12 săptămâni de tratament complementar.

1 comprimat asigură 30mg vitamina C (37,5% din VNR*), iar 2 comprimate asigură 60mg vitamina C (75% din VNR*).
*VNR= Valoare Nutrițională de Referința cf. Regulamentului 1169/2011. A se consuma, de preferinţă, în 60 de zile de la desigilarea flaconului.

 

Digestometab Optim 8

            Digestometab Optim 8 este un supliment alimentar din ingrediente naturaleprodus în România.

Acesta reprezintă o combinație și formulă de ingrediente care contribuie la menținerea sănătății aparatului digestiv și a tranzitului intestinal. De asemenea, poate contribui la echilibrarea digestivă, metabolică și enzimatică.

Un flacon de 30 ml contine extracte asociate optimizate de trei frati patati, lavanda, brusture in solutie hidroglicerica. (570 picaturi).

            Mod de utilizare:

Uz intern: câte 6 -12 picături de 3 – 9 ori/zi.

Uz extern: aplicații locale prin atingere sau badijonare.

Se poate utiliza de copii și adulți.

Acest produs nu este un medicament si nu inlocuieste medicamentele alopate.

Contactează-ne:

Pentru a primi recomandări de tratament complementar Homeogenezis din partea echipei, vă rugăm să ne scrieți prin intermediul paginii de contact, sau la adresa de email mailto:homeogenezis@gmail.com?subject=Contact.

Recomandările nu înlocuiesc consultațiile, diagnosticările, medicațiile și tratamentele medicale alopate. Recomandările se trimit doar în scris prin email la adresa pe care o transmiteți în solicitare.

Recomandările și sfaturile din cadrul acestui site sunt orientative, prin urmare recomandăm părerea unui farmacist sau medic specialist.

Acest produs este un supliment alimentar complementar medicamentelor alopate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA ImageChange Image

Aritmiile cardiace

Aritmiile cardiace (tulburarile de ritm) reprezintă modificari ale ritmului cardiac fie sub aspectul frecvenței, fie al regularității, fie sub ambele forme. Un ritm cardiac accelerat,

Read More »

Angina pectorala

Angina este o durere in piept determinata de reducerea fluxului sanguin (si implicit, a aportului de oxigen) catre muschii inimii. Angina nu este ea o

Read More »
Suplimente naturiste, suplimente alimentare