Homeogenezis – remedii naturale cu efecte rapide – remedii si tratamente naturale pentru orice afectiune si varsta

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Boala Crohn

Boala inflamatorie cronica cu localizare la nivelul peretelui tractului digestiv, putand afecta teoretic orice segment de la esofag pana la anus, dar cu localizare in special in ultima portiune a intestinului subtire (ileita terminala) si la nivelul colonului.

Aspectul caracteristic al acestei afectiuni il reprezinta leziunile inflamatorii ulcerative transmurale (cuprind intreg peretele intestinal) ce pot determina complicatii de tipul stricturilor sau fistulelor.

Cauza bolii Crohn nu este cunoscuta. Cauze genetice, infectioase sau tulburari imunolgice au fost propuse, dar nici una nu a fost demonstrata cert.

Care ar putea fi cauzele bolii?

Specialistii nu cunosc in mod clar cauzele bolii Crohn. Exista, insa, anumiti factori care pot influenta aparitia bolii, cum ar fi:

 • sistemul imunitar
 • mostenirea genetica
 • mediul inconjurator

Potrivit statisticilor, aproape 20 % dintre persoanele cu boala Crohn au, de asemenea, un parinte, un copil sau un frate care sufera de aceasta afectiune. De asemenea, in urma unui studiu realizat in 2012, simptomele pot fi agravate de anumiti factori, cum ar fi:

 • fumatul
 • varsta
 • eventualitatea in care rectul este afectat de boala
 • cat timp a trecut de cand s-a instalat afectiunea

De asemenea, persoanele care sufera de boala Crohn sunt mai predispuse la infectii intestinale cauzate de bacterii, virusuri, paraziti si fungi. Aceste infectii pot agrava simptomele bolii si pot produce complicatii.

Pe de alta parte, boala Crohn si tratamentul pentru aceasta boala pot perturba sistemul imunitar, agravand aceste tipuri de infectii.

Cele mai frecvente infectii la pacientii cu boala Crohn sunt cele fungice. Acestea pot afecta atat plamanii, cat si tractul intestinal. Pentru a fi prevenite complicatiile suplimentare, este esential ca aceste infectii sa fie diagnosticate si tratate corespunzator cu medicamente antifungice.

 

Care sunt simptomele bolii Crohn si ale colitei ulcerative?

Nu sunt specifice, dar pot ridica o mare suspiciune de boală Crohn:

 • dureri abdominale cronice, cu apariție inclusiv nocturnă, mai frecvent în fosa iliacă dreapta (zona apendicelui cecal) și periombilical (în jurul buricului);
 • diaree cronică, inclusiv nocturnă, uneori cu sânge, puroi sau mucus;
 • scădere ponderală, anorexie;
 • astenie, stare de rău general;
 • grețuri;
 • febră, transpirații nocturne;
 • întârziere în creștere, la copii.

Semne întâlnite în boala Crohn:

 • fistule, fisuri și abcese perianale și rectale (boala perianală);
 • afte bucale.

Se întâlnesc și manifestări extraintestinale:

 • artralgii, artrite, sacro-ileita, spondilită;
 • uveită (inflamație) sau iritații (la nivelul ochilor);
 • litiaza biliară sau renală;
 • eritem nodos, pyoderma gangrenosum.

Aceste simptome se pot întâlni și în alte boli, iar pentru diferențiere, diagnostic de certitudine și extindere a bolii, se vor face mai multe investigații (nu toate sunt obligatorii).

 

Tratamentul bolii Crohn

Tratamentul initial al bolii Crohn se instituie dupa confirmarea diagnosticului. In cazul in care tratamentul de prima linie este insuficient (persista simptomele sau chiar se agraveaza), este necesara introducerea altor metode terapeutice suplimentare.

De asemenea, complementar tratamentului alopat, se pot administra si anumite suplimente alimentare al caror rol este de a spori eficacitatea tratamentului prescris. Recomandarea noastra este Digestometab Forte 35 sau pentru cei cu intoleranță la lactoză Digestometab Optim 8. Trebuie retinut, insa, ca aceste produse sunt niste suplimente alimentare si nu inlocuiesc tratamentul alopat, ci doar sunt complementare acestuia.

Formele ușoare de boala Crohn raspund bine la medicatia antidiareica. Aceste medicamente amelioreaza spasmele intestinale (crampele), incetineste tranzitul intestinal si scade numarul scaunelor diareice.

Formele medii de boala Crohn, cu simptome persistente, necesita administrarea unor medicamente din linia a II-a, precum (aminosalicilati). Aceste medicamente sunt foarte eficiente in majoritatea cazurilor de boala Crohn, in special in cele cu leziuni intestinale prezente la nivelul colonului si ariei ileocecale (zona care face legatura intre intestinul subtire si cel gros).

Corticosteroizii pot fi administrati oral pentru mai multe saptamani in scopul reducerii inflamatiei intestinale. Nu este recomandat insa ca aceste medicamente sa fie administrate pentru un timp indelungat (luni, ani) deoarece au efecte secundare nedorite.

Complicatiile bolii Crohn, precum fistulele intestinale (formarea unor traiecte anormale intre un segment al intestinului si altul sau intre intestin si un organ invecinat) necesita administrarea de antibiotice pentru a preveni infectiile grave de la acest nivel.

Formele grave ale bolii Crohn, cu simptome persistente si complicatii, necesita administrarea medicatiei imunosupresive (care inhiba sistemul imun). Aceste medicamente se administreaza doar in cazul in care aminosalicilatii nu sunt suportati de catre pacient sau sunt ineficienti in ameliorarea simptomelor sau atunci cand intreruperea tratametului cu corticosteroizi determina recidiva simptomelor. Mentionam ca medicatia imunosupresiva are de asemenea reactii adverse grave (infectii grave, aparitia unor tumori).Formele grave de boala Crohn pot fi, de asemenea, tratate cu corticosteroizi cu administrare injectabila.

O medicatie corecta și administrata corespunzător are un rol foarte important in tratarea pacientului plus respectarea regimului alimentar.

 

Digestometab Forte 35

            Digestometab Forte 35 este un supliment alimentar din ingrediente naturaleprodus în România.              

            Combinație și formula de ingrediente care contribuie la echilibrarea digestiva, metabolica si enzimatica. Regleaza sistemul digestiv și îndepărtează arsurile gastrice.

Compoziție pentru un comprimat de 300 mg:

Ingrediente/ cpr: agenți de încărcare: lactoză, celuloză microcristalină, carboximetilceluloză de sodiu reticulată; extract hidroetanolic 10:1 (maltodextrină 5%) din rădăcină de Păpădie (Taraxacum officinale) – 37mg; extract hidroetanolic 5:1 (maltodextrină 10%) din flori de Gălbenele (Calendula officinalis) – 33mg; vitamina C /acid L-ascorbic – 30mg; agenți antiaglomeranți: stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

            Mod de utilizare:

Adulți și copii de peste 14 ani câte 1 comp de 2 ori/ zi în cazul în care semnele și simptomele sunt ocazionale și de mică intensitate. În situații cu simptome intense, în probleme grave de sănătate și la recomandarea specialiștilor în sănătate se pot utiliza până la 6 comp. pe zi. Utilizați 1 comp. de 3-4 ori pe zi în primele 6-12 săptămâni de tratament complementar.

1 comprimat asigură 30mg vitamina C (37,5% din VNR*), iar 2 comprimate asigură 60mg vitamina C (75% din VNR*).
*VNR= Valoare Nutrițională de Referința cf. Regulamentului 1169/2011. A se consuma, de preferinţă, în 60 de zile de la desigilarea flaconului.

 

Digestometab Optim 8

            Digestometab Optim 8 este un supliment alimentar din ingrediente naturaleprodus în România.              

            Acesta reprezintă o combinație și formulă de ingrediente care contribuie la menținerea sănătății aparatului digestiv și a tranzitului intestinal. De asemenea, poate contribui la echilibrarea digestivă, metabolică și enzimatică.

Un flacon de 30 ml contine extracte asociate optimizate de trei frati patati, lavanda, brusture in solutie hidroglicerica. (570 picaturi).

            Mod de utilizare:

Uz intern: câte 6 -12 picături de 3 – 9 ori/zi.

Uz extern: aplicații locale prin atingere sau badijonare.

Se poate utiliza de copii și adulți. 

Acest produs nu este un medicament si nu inlocuieste medicamentele alopate.

Contactează-ne:

            Pentru a primi recomandări de tratament complementar Homeogenezis din partea echipei, vă rugăm să ne scrieți prin intermediul paginii de contact, sau la adresa de email mailto:homeogenezis@gmail.com?subject=Contact.

            Recomandările nu înlocuiesc consultațiile, diagnosticările, medicațiile și tratamentele medicale alopate. Recomandările se trimit doar în scris prin email la adresa pe care o transmiteți în solicitare.

            Recomandările și sfaturile din cadrul acestui site sunt orientative, prin urmare recomandăm părerea unui farmacist sau medic specialist.

            Acest produs este un supliment alimentar complementar medicamentelor alopate.

14 Comments:

eos tempore illum est asperiores aperiam magnam voluptatem velit dolorem non labore molestias quas placeat odio. quas magnam ratione qui dolorem dolores et quis et facilis eos. neque asperiores sit tempore quibusdam. reprehenderit impedit qui eveniet inventore porro illum asperiores est qui adipisci laborum et nobis non explicabo quia dolor ut assumenda. iste sit maxime temporibus est magnam eligendi dolor eius est aut maiores.

May 12, 2024

Точно важные новинки модного мира.
Все мероприятия мировых подуимов.
Модные дома, бренды, высокая мода.
Интересное место для трендовых людей.
https://femalemoda.ru/

ex rerum harum dolore facilis dolor dolor deleniti eligendi modi eligendi ut aut. facere soluta et aut et est repudiandae dolorem quam repellat fuga aut est id sed voluptatum. omnis vel et minus quasi praesentium. pariatur voluptatem fuga minus sapiente iusto harum neque cum quia eos voluptatem in nihil. repudiandae fugiat voluptatem et voluptatum est et aut maiores.

May 22, 2024

Style, luxe, hedonism
Best fashion home for hypebeasts and stylish people.
Style news, events. Best collections, collaborations, limited editions.
https://dubai.luxepodium.com/

May 28, 2024

Избранные актуальные новости часового мира – новые коллекции известных часовых компаний.
Точно все модели хронографов от бюджетных до супер роскошных.
https://podium24.ru/

May 28, 2024

Полностью трендовые события моды.
Все мероприятия самых влиятельных подуимов.
Модные дома, лейблы, высокая мода.
Приятное место для стильныех людей.
https://furluxury.ru/

June 1, 2024

Самые трендовые события модного мира.
Важные события всемирных подуимов.
Модные дома, бренды, haute couture.
Интересное место для модных хайпбистов.
https://balenciager.ru/

June 7, 2024

Самые стильные новости мировых подиумов.
Все эвенты всемирных подуимов.
Модные дома, лейблы, гедонизм.
Интересное место для трендовых людей.
https://luxe-moda.ru/

June 13, 2024

Очень актуальные события подиума.
Актуальные события всемирных подуимов.
Модные дома, бренды, высокая мода.
Лучшее место для модных людей.
https://fashion5.ru/

June 13, 2024

Точно стильные новинки индустрии.
Все новости лучших подуимов.
Модные дома, бренды, высокая мода.
Приятное место для трендовых хайпбистов.
https://stylecross.ru/

June 17, 2024

Полностью свежие новости индустрии.
Исчерпывающие мероприятия мировых подуимов.
Модные дома, бренды, haute couture.
Новое место для модных хайпбистов.
https://whitesneaker.ru/

June 18, 2024

Абсолютно важные новинки подиума.
Актуальные события самых влиятельных подуимов.
Модные дома, лейблы, высокая мода.
Новое место для модных хайпбистов.
https://rfsneakers.ru

June 20, 2024

Полностью актуальные новинки модного мира.
Актуальные эвенты лучших подуимов.
Модные дома, бренды, haute couture.
Свежее место для трендовых людей.
https://modavmode.ru

June 21, 2024

Наиболее трендовые новости модного мира.
Исчерпывающие события самых влиятельных подуимов.
Модные дома, торговые марки, haute couture.
Самое приятное место для трендовых хайпбистов.
https://miramoda.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Homeogenezis - remedii naturale cu efecte rapide - remedii si tratamente naturale pentru orice afectiune si varsta