Homeogenezis – remedii naturale cu efecte rapide – remedii si tratamente naturale pentru orice afectiune si varsta

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Aritmiile cardiace

Aritmiile cardiace (tulburarile de ritm) reprezintă modificari ale ritmului cardiac fie sub aspectul frecvenței, fie al regularității, fie sub ambele forme. Un ritm cardiac accelerat, când inima bate mai repede decât normal, se numeşte tahicardie (peste 100 de bătăi / minut). Când inima bate într-un ritm încetinit se numeşte bradicardie (mai puţin de 60 de bătăi / minut). Atunci când inima funcționează în limitele normale, ritmul său are valori cuprinse între 60 și 100 de bătăi pe minut si impulsul electric este condus pe caile fiziologice normale de conducere (ritm sinusal).

Tipuri de aritmie cardiaca

Medicii clasifica aritmiile nu numai in functie de origine (atriile sau ventriculele inimii), ci si de viteza frecventei cardiace pe care o provoaca:

1.     Tahicardia

Aceasta se refera la o bataie rapida a inimii – o frecventa cardiaca (puls) in repaus, mai mare de 100 de batai pe minut.

2.     Bradicardie

Aceasta se refera la un ritm cardiac lent – o frecventa cardiaca (puls) in repaus, mai mica de 60 de batai pe minut.

Nu toate tahicardiile sau bradicardiile inseamna ca aveti boli de inima. De exemplu, in timpul exercitiilor fizice este normal sa dezvolti o bataie rapida a inimii, deoarece inima se accelereaza pentru a oferi tesuturilor dvs. mai mult sange bogat in oxigen. In timpul somnului sau in perioadele de relaxare profunda, nu este neobisnuit ca bataile inimii sa fie mai lente.

Tahicardii in atrii

Tahicardiile originare din atrie includ:

·         Fibrilatie atriala

Fibrilatia atriala este o frecventa cardiaca rapida cauzata de impulsuri electrice haotice in atrii. Aceste semnale duc la contractii rapide, necoordonate si slabe ale atriilor.

Semnalele electrice haotice bombardeaza nodul atrioventricular, rezultand de obicei un ritm neregulat, rapid al ventriculelor. Fibrilatia atriala poate fi temporara, dar unele episoade nu se vor incheia decat daca sunt tratate.

Fibrilatia atriala este asociata cu complicatii grave, cum ar fi accodemt vascular cerebral

·         Flutter atrial

Flutterul atrial este similar cu fibrilatia atriala. Bataile inimii din flutterul atrial sunt impulsuri electrice mai organizate si mai ritmice decat in fibrilatia atriala. Flutterul atrial poate duce, de asemenea, la complicatii grave, cum ar fi accident vascular cerebral.

·         Tahicardie supraventriculara

Tahicardia supraventriculara este un termen larg care include multe forme de aritmie originara deasupra ventriculelor (supraventriculare) din atria sau nodul AV. Aceste tipuri de aritmie par sa provoace episoade bruste de palpitatii care incep si se termina brusc.

·         Sindromul Wolff-Parkinson-White

In sindromul Wolff-Parkinson-White, un tip de tahicardie supraventriculara, exista o cale electrica suplimentara intre atrii si ventricule, care este prezenta de la nastere. Cu toate acestea, este posibil sa nu prezentati simptome pana cand nu sunteti adult. Aceasta cale poate permite semnalelor electrice sa treaca intre atrii si ventriculele fara a trece prin nodul AV, ceea ce duce la scurtcircuite si batai cardiace rapide.

 

Tahicardii in ventricule

Tahicardiile care apar in ventricule includ:

·         Tahicardie ventriculara

Tahicardia ventriculara este o frecventa cardiaca rapida, regulata, care provine cu semnalele electrice anormale din ventricule. Frecventa cardiaca rapida nu permite ventriculelor sa se umple si sa se contracte eficient pentru a pompa suficient sange catre organism.

Tahicardia ventriculara nu poate cauza probleme grave daca aveti o inima sanatoasa, dar poate fi o urgenta medicala care necesita tratament medical prompt daca aveti boli de inima sau o inima slaba.

·         Fibrilatie ventriculara

Fibrilatia ventriculara are loc atunci cand impulsuri electrice rapide si haotice determina ventriculele sa tremure ineficient in loc sa pompeze sangele necesar organismului. Aceasta problema grava este fatala daca inima nu este restabilita in ritm normal in cateva minute.

Majoritatea persoanelor care prezinta fibrilatie ventriculara au o boala cardiaca care sta la baza sau au suferit traume grave.

·         Sindromul de Q-T lung

Sindromul Q-T lung reprezinta un ritm cardiac rapid, neregulat ce poate conduce la pierderea cunostintei (sincopa), aritmii si chiar la la moarte subita cardiaca ces. Cauza acestui sindrom o poate reprezenta o mutatie genetica, anumite medicamente sau dezechilibre electrolitice, dar si unele afectiuni medicale.

·         Bradicardie – Un ritm cardiac lent

Desi o frecventa cardiaca sub 60 de batai pe minut, in timp ce in repaus este considerata bradicardie, o frecventa cardiaca in repaus scazut nu semnaleaza intotdeauna o problema. Daca sunteti in forma, este posibil sa aveti o inima eficienta capabila sa pompeze un aport adecvat de sange cu mai putin de 60 de batai pe minut in repaus.

In plus, anumite medicamente utilizate pentru a trata alte afectiuni, cum ar fi hipertensiunea arteriala, pot scadea ritmul cardiac. Cu toate acestea, daca ai ritm cardiac lent si inima nu pompeaza suficient sange, este posibil sa ai una dintre mai multe bradicardii, inclusiv:

·        Sindromul sinusului bolnav

Daca nodul sinusal, care este responsabil pentru stabilirea ritmului inimii, nu trimite impulsuri in mod corespunzator, ritmul cardiac poate alterna intre prea lent (bradicardie) si prea rapid (tahicardie). Sindromul sinusului bolnav poate fi, de asemenea, cauzat de cicatrizarea in apropierea nodului sinusal care incetineste, perturba sau blocheaza calatoria impulsurilor. Sindromul sinusului bolnav este cel mai frecvent la adultii in varsta.

·        Batai premature ale inimii

Desi de multe ori se simte ca o bataie de inima sarita, o bataie prematura este de fapt o bataie in plus. Chiar daca simtiti o bataie prematura ocazionala, rareori inseamna ca aveti o problema mai grava.

Totusi, o bataie prematura poate declansa o aritmie de durata mai lunga – in special la persoanele cu boli de inima. Frecvente batai premature care dureaza cativa ani pot duce la o inima slaba.

Bataile inimii premature pot aparea atunci cand va odihniti sau uneori pot fi cauzate de stres, exercitii fizice sau stimulente, cum ar fi cofeina sau nicotina.

 

Cauzele principale ale aritmiilor cardiace

Cuzele sunt multiple si printre cele mai frecvente putem enumera:

 • boala coronariana aterosclerotica: cardiopatia ischemica, angina pectorala, infarctul miocardic;
 • leziuni valvulare;
 • insuficienta cardiaca;
 • cardiomiopatii (congenitale sau dobandite);
 • infectii: miocardite, pericardite, soc septic
 • afectiuni ale tiroidei: hipertiroidie sau hipotiroidie;
 • insuficienta respiratorie, sindrom de apnee in somn;
 • dezechilibre hidroelectrolitice: deshidratare severa, afectarea concentratiei serice normale de potasiu, magneziu, calciu;
 • consum excesiv de alcool, tutun, cafea, droguri (cocaina, metamfetamina etc)
 • stres excesiv
 • electrocutare
 • hipotermie
 • post chirurgie cardiaca
 • cauze genetice: canalopatii ereditare

 

Simptomele aritmiilor

Aritmiile pot să nu provoace simptome. De fapt, medicul dumneavoastră ar putea să depisteze o aritmie înaintea dumneavoastră, în timpul unei examinări de rutină. Totuși, aparitia unoara dintre simptome nu înseamnă neapărat că aveți o problemă gravă.

Simptomele aritmiilor includ:

 • O senzație de tremur în zona toracică
 • Accelerarea bătăilor inimii (tahicardie)
 • Încetinirea bătăilor inimii (bradicardie)
 • Angină pectorală
 • Dispnee
 • Amețeală sau vertij
 • Transpirație
 • Leșin sau aproape leșin

 

 

Complicații ale aritmiilor

Anumite aritmii pot crește riscul de a dezvolta afecțiuni precum:

 • Atac vascular cerebral.Când inima „tremură”, nu poate pompa sânge eficient, astfel că sângele se acumulează, ceea ce poate duce la formarea de cheaguri de sânge. Dacă un cheag se desprinde, acesta se poate deplasa de la inimă la creier, unde poate bloca fluxul sangvin, provocând astfel un atac vascular cerebral.

Anumite medicamente, precum anticoagulantele, pot reduce riscul de AVC sau de lezare a altor organe din cauza cheagurilor de sânge. Medicul va stabili dacă se impune o medicație anticoagulantă, în funcție de tipul de aritmie de care suferiți și de riscul de formare de cheaguri.

 • Insuficiența cardiacă.Insuficiența cardiacă apare dacă inima pompează ineficient pe o perioadă prelungită de timp, din cauza unei bradicardii sau a unei tahicardii, precum fibrilația atrială. Uneori, controlarea ritmului într-o aritmie care provoacă insuficiență cardiacă poate îmbunătăți funcția inimii.

 

Tratarea aritmiilor

Modificari de stil de viata

Aritmiile pot fi asociate cu anumiti factori de stil de viata. Urmatoarele pot sa contribuie la limitarea incidentei aritmiilor:

 • Daca fumezi, remimta la fumat
 • Limiteaza consumul de alcool.
 • Limiteaza sau evita consumul cofeinei. Unele persoane sunt sensibile la cofeina si pot observa mai multe simptome cand consuma produse cu cofeina, precum ceaiul, cafeaua, cola si unele medicamente fara reteta (OTC).
 • Evita folosirea stimulantelor. Fii atent la stimulantele folosite in medicamentele pentru tuse si raceala, precum si in suplimentele naturiste sau nutritive. Unele substante contin ingrediente care determina ritmul cardiac neregulat. Citeste eticheta si intreaba medicul sau farmacistul despre medicamentele potrivite pentru tine.
 • Familia s-ar putea sa doreasca sa se implice in ingrijirea ta invatand sa recunoasca simptomele si sa apeleze la resuscitare (CPR) la nevoie.
 • Daca observi ca ritmul cardiac neregulat se produce mai des in timpul anumitor activitati, evita-le.

 

Tulburări de ritm cardiac lent pot fi tratate cu medicamente care ajuta la imbunatatirea transmiterea impulsurilor prin sistemul de conducere. Un mod mai comun este cu un stimulator cardiac; un dispozitiv implantabil mic, care este plasat chiar sub piele, în partea superioară a pieptului. fire mici (cabluri) conectați aparatul la interiorul inimii în cazul în care acesta oferă sprijin în cazul în care inima bate prea încet pe cont propriu.

Pentru mai multe tulburări periculoase rapide ale bătăilor inimii (tahicardie), cum ar fi tahicardie ventriculară (150-250bpm) sau fibrilația ventriculară cu potențial letal (250 + bpm) – medicamente anti-aritmice și sunt folosite alte medicamente, dar studiile clinice recente au aratat ca un mic dispozitiv numit un defibrilator cardioverter implantabil (ICD) este cel mai eficient tratament pentru aceste aritmii. Acestea sunt puțin mai mari decât un stimulator cardiac, dar implantat în același fel de mult. Un ICD monitorizeaza inima si ofera impulsuri electrice sau șocuri pentru a încetini inima care începe să cursa de sub control.

 

Artecardiven Forte 44

            Artecardiven Forte 44 este un supliment alimentar din ingrediente naturaleprodus în România.              

            Combinație si formula de ingrediente care contribuie la menținerea sănătății sistemului cardiovascular. Contribuie la echilibrarea sistemului cardiovascular (inima, artere, vene, capilare, tensiune).

 

Compoziție pentru un comprimat de 300 mg:

Ingrediente/cpr: agenți de încărcare: lactoză, celuloză microcristalină,

carboximetilceluloză de sodiu reticulată; extract hidroetanolic 10:1 (maltodextrină din porumb 10%) din fructe de Păducel-chinezesc (Crategus pinnatifida) – 37mg; extract hidroetanolic 10:1 din fructe de Măceș (Rosa canina) – 33mg vitamina C /acid L-ascorbic – 30mg; agenți antiaglomeranți: stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

 

            Mod de utilizare:

Adulti și copii de peste 14 ani câte 1 comp de 2 ori/ zi în cazul în care semnele și simptomele sunt ocazionale și de mică intensitate. În situații cu simptome intense, în probleme grave de sănătate și la recomandarea specialiștilor în sănătate se pot utiliza până la 6 comprimate pe zi. Utilizați 1 comp. de 3-4 ori pe zi în primele 6-12 săptămâni de tratament complementar.

1 comprimat asigură 30mg vitamina C (37,5% din VNR*), iar 2 comprimate asigură 60mg vitamina C (75% din VNR*)
*VNR= Valoare Nutritională de Referință cf. Regulamentului 1169/2011. A se consuma, de preferinţă, în 60 de zile de la desigilarea flaconului.

Adaptor

            Adaptor este un supliment alimentar din ingrediente naturaleprodus în România.        

 

            Combinație și formulă de ingrediente care contribuie la menținerea sănătății emoțional-afective și la echilibrarea aparatelor și sistemelor: neurologic, psihoemotional, imunitar, limfatic, cardiovascular, hematologic, conjunctiv, homeostazic, endocrin.

 

Un flacon de 30 ml contine extracte asociate optimizate de Flori de Trei-frați-pătați, Lavanda, Rădăcini de Brusture, in solutie hidroglicerica. (570 picaturi).

 

            Mod de utilizare:

Uz intern: câte 6 -12 picături de 3 – 9 ori/zi.

Uz extern: aplicații locale prin atingere sau badijonare.

Se poate utiliza de copii și adulți.

 

Homeocardiovas

            Homeocardiovas este un supliment alimentar din ingrediente naturaleprodus în România.     

 

Sustine si redreseaza inima, arterele, venele si capilarele indiferent de tipul de afectiune si/sau dereglare. Echilibreaza aparatul cardiovascular anatomic si functional la nivelul celulelor, organelor si tesuturilor. Asigura protectie impotriva stresului oxidativ si informational. 

 

Indeparteaza durerea cardiaca si vasculara, regleaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala, dizolva ateroscleroza, placile de aterom, regleaza fluxul sanguin, previne si indeparteaza trombozele si inflamatiile vasculare si cardiace, stopeaza si indeparteaza durerea si inflamatia din boala varicoasa si varice.

 

HOMEOCARDIOVAS este un supliment alimentar de infoterapie adaptativa pentru tratament, terapie si intretinere complementare in: angina pectorala, cardiopatii, cardite, insuficiente, stenoze, tulburari de ritm cardiac si tensiune arteriala, arterite, tromboflebite, vasculite, ischemii, anevrisme, recuperare dupa infarct si accident vascular.

 

Compozitie: ulei din samburi de struguri (vitis vinifera) – 100%, care contine informatii nonlineare specifice echilibrului organocelular imprintate prin biorezonanta conform etalonarilor optime pentru organele, celulele  si tesuturile componente ale aparatului cardiovascular.  

 

            Mod de utilizare:

Se administreaza ORAL astfel:

– copii intre 1-5 ani cate 3 picaturi de 3-4 ori/zi;

– copii intre 6-12 ani cate 3 picaturi de 4-5 ori/zi;

– adulti si copii peste 12 ani cate 3 pic de 4-6 ori pe zi.

 

In cazuri exceptionale se pot lua cate 3 picaturi de 9 ori pe zi, indiferent de varsta.

 

 Administrarea se poate face inainte, dupa sau in timpul mesei si nu este necesara urmarea unor diete speciale sau evitarea unor alimente si se poate face si prin picurare in orice aliment sau lichid alimentar care se poate inghiti o data.

 

Aceste produse nu sunt medicamente si nu inlocuiesc medicamentele alopate.

 

Contactează-ne:

            Pentru a primi recomandări de tratament complementar Homeogenezis din partea echipei, vă rugăm să ne scrieți prin intermediul paginii de contact, sau la adresa de email homeogenezis@gmail.com.

            Recomandările nu înlocuiesc consultațiile, diagnosticările, medicațiile și tratamentele medicale alopate. Recomandările se trimit doar în scris prin email la adresa pe care o transmiteți în solicitare.

            Recomandările și sfaturile din cadrul acestui site sunt orientative, prin urmare recomandăm părerea unui farmacist sau medic specialist.

            Aceste produse sunt suplimente alimentare complementare medicamentelor alopate.

 

49 Comments:
April 4, 2024

You made some clear points there. I did a search on the subject matter and found most persons will go along with with your site.

April 10, 2024

What Is Sugar Defender? Sugar Defender is made of natural plant-based ingredients and minerals that support healthy blood sugar levels.

April 13, 2024

You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

April 14, 2024

After I initially commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any approach you can remove me from that service? Thanks!

April 14, 2024

This is a topic close to my heart cheers, where are your contact details though?

April 15, 2024

hi!,I like your writing very so much! proportion we communicate extra approximately your post on AOL? I require a specialist on this house to solve my problem. Maybe that’s you! Having a look ahead to peer you.

April 16, 2024

I have not checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

April 19, 2024

Puravive is a weight loss supplement that targets the root cause of weight gain issues in men and women.

Hey, you used to write fantastic, but the last few posts have been kinda boring… I miss your super writings. Past few posts are just a little out of track! come on!

April 19, 2024

I like this site because so much useful material on here : D.

April 19, 2024

I genuinely enjoy studying on this internet site, it holds excellent content. “And all the winds go sighing, For sweet things dying.” by Christina Georgina Rossetti.

April 19, 2024

Whats Happening i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely useful and it has aided me out loads. I’m hoping to give a contribution & help other customers like its aided me. Great job.

April 22, 2024

Super-Duper blog! I am loving it!! Will come back again. I am taking your feeds also.

April 23, 2024

I gotta bookmark this web site it seems handy very beneficial

May 2, 2024

Great post, I conceive blog owners should larn a lot from this weblog its real user friendly.

May 11, 2024

Puravive is a natural weight loss supplement and is said to be quite effective in supporting healthy weight loss.

Loving the information on this web site, you have done outstanding job on the content.

May 15, 2024

I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice blog like this one these days..

May 16, 2024

Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely useful information particularly the last part 🙂 I care for such info much. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and best of luck.

May 18, 2024

Thank you for another informative web site. Where else could I get that type of information written in such a perfect way? I’ve a project that I am just now working on, and I have been on the look out for such information.

May 18, 2024

Java Burn is the world’s first and only 100 safe and proprietary formula designed to boost the speed and efficiency of your metabolism by mixing with the natural ingredients in coffee.

May 18, 2024

Some genuinely great articles on this website , thanks for contribution.

May 18, 2024

FitSpresso is a weight loss supplement designed for individuals dealing with stubborn body fat.

May 19, 2024

As a Newbie, I am constantly browsing online for articles that can aid me. Thank you

May 20, 2024

I genuinely enjoy looking through on this website , it contains excellent articles.

May 22, 2024

I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

May 23, 2024

I¦ve been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this site. Reading this information So i¦m happy to show that I have an incredibly good uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I so much indisputably will make certain to don¦t omit this web site and provides it a look regularly.

Great post. I was checking continuously this weblog and I’m inspired! Extremely useful info specially the remaining section 🙂 I care for such information much. I used to be seeking this certain info for a long time. Thanks and good luck.

May 27, 2024

I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this website. Thanks , I will try and check back more frequently. How frequently you update your website?

May 29, 2024

Hello! I just would like to give a huge thumbs up for the great info you have here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.

May 30, 2024

I have recently started a site, the information you offer on this web site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work.

My husband and i were now delighted when Jordan could finish off his investigations with the ideas he gained when using the web site. It is now and again perplexing to just choose to be giving out information and facts that many some people might have been making money from. Therefore we realize we need you to thank for this. The type of explanations you’ve made, the simple blog navigation, the relationships you make it possible to instill – it’s got mostly incredible, and it is aiding our son and our family consider that the matter is enjoyable, which is exceedingly mandatory. Thank you for all the pieces!

June 5, 2024

You got a very wonderful website, Gladiolus I detected it through yahoo.

Well I sincerely liked studying it. This subject provided by you is very useful for accurate planning.

Good day! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

June 9, 2024

I carry on listening to the news lecture about receiving free online grant applications so I have been looking around for the top site to get one. Could you advise me please, where could i acquire some?

June 10, 2024

Throughout the great design of things you receive a B+ for effort. Where exactly you misplaced us was first on the particulars. You know, it is said, details make or break the argument.. And it couldn’t be much more true right here. Having said that, permit me reveal to you just what did give good results. The authoring can be extremely persuasive and this is possibly why I am making an effort in order to comment. I do not really make it a regular habit of doing that. Second, whilst I can see a leaps in reasoning you make, I am not certain of just how you appear to unite the ideas which inturn help to make the actual conclusion. For now I will, no doubt yield to your point however wish in the near future you actually link the facts much better.

June 10, 2024

Thank you so much for giving everyone an extraordinarily breathtaking opportunity to discover important secrets from this blog. It is usually so amazing and also packed with a good time for me and my office fellow workers to visit the blog no less than three times a week to see the new issues you will have. Not to mention, I’m so always motivated with the sensational secrets served by you. Some 1 points in this posting are clearly the best we’ve had.

June 13, 2024

Amazing! This blog looks exactly like my old one! It’s on a totally different subject but it has pretty much the same page layout and design. Great choice of colors!

June 13, 2024

FitSpresso: An Outline FitSpresso is a weight management formula made using five herbal ingredients.

June 15, 2024

Thanks for another magnificent post. Where else could anybody get that kind of information in such an ideal way of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the look for such info.

June 17, 2024

I think other web-site proprietors should take this web site as an model, very clean and excellent user friendly style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

June 17, 2024

Some times its a pain in the ass to read what website owners wrote but this web site is real user friendly! .

June 18, 2024

I believe you have observed some very interesting points, appreciate it for the post.

I have not checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I’ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

Здесь вы найдете разнообразный видео
контент ялта интурист расписание мероприятий

June 19, 2024

I regard something genuinely special in this site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Homeogenezis - remedii naturale cu efecte rapide - remedii si tratamente naturale pentru orice afectiune si varsta